Om KRAUSERI


Hei!

Jeg heter Siri og er personen bak profilen Krauseri og oppskrifts-serien Siris Enkle Oppskrifter. Her på denne siden kan du finne universaloppskrifter til enkle plagg og enkeltoppskrifter på mer spesifike design. Oppskriftene blir sendt som pdf-fil til epostadressen du oppgir ved bestilling. 

I nettbutikken er det kun mulig å betale med Vipps. Ønsker du å bruke PayPal kan du gjøre det på Ravelry.com. 

Jeg kan kontaktes på post@krauseri.no eller her  Litt om meg:

I mange år jobbet jeg med musikk. Det var givende og spennende, men da jeg ventet mitt andre barn i 2016 følte jeg for å roe ned. Jeg hadde lært å strikke av tanta mi da jeg var yngre, men aldri helt fått flyten. Nå var strikkingen plutselig det eneste jeg ville drive med.

Jeg måtte så klart åpne en strikkeprofil på instagram for å dokumentere hva jeg hadde laget, som seg hør og bør. Da jeg skulle velge navn var det åpenbart at det måtte ha noe med tanta mi å gjøre, som het Kraus til etternavn. Hun og jeg delte en kjærlighet for håndarbeid, og jeg elsket å sitte på kjøkkenet med henne og pusle med materialer og lage ting. Perler, leire, tegning, lim, klipping, samlinger, mosaikk, dikt, mat...vi laget alt mulig sammen. Vi kalte det å krause. Derfor ble navnet på den digitale strikkedagboken min Krauseri. 

Etter å ha strikket noen år ble det ganske tydelig for meg at selv om jeg likte å følge forseggjorte oppskrifter med intrikate design, var jeg først og fremst en fristrikker. Jeg elsker å kunne strikke noe fra et bilde, eller noe jeg bare har sett for meg i hodet. Eller noe barna ønsker seg, som de har tegnet selv. Men hver gang jeg skulle i gang med et prosjekt måtte jeg gjør en del forarbeid. Enten strikke flere prøvelapper, regne og teste konstruksjoner eller søke internett rundt etter en enkel oppskrift jeg kunne bruke som utgangspunkt og som tilfeldigvis passet den strikkefastheten jeg ville jobbe med. Uansett måtte jeg være forberedt på rekke opp og strikke ting på nytt. Jeg begynte å notere ned alle nøkkeltall og gode konstruksjoner i en liten notatbok i papp, og kunne etterhvert bruke den som oppslagsbok.

I 2018 begynte jeg å jobbe i strikkebutikk! Det var utrolig gøy! Endelig kunne jeg nerde om garn og strikk hele dagen med like interesserte kollegaer og kunder. Der ble det tydelig for meg at det ikke bare var jeg som hadde savnet enkle basisoppskrifter som passet flere garntyper. Så da begynte jeg så smått å finskrive oppskriftene mine sånn at andre kunne forstå dem. 

Jeg elsker tilgjengeligheten og spontaniteten som finnes i det digitale, men når jeg strikker er det ofte for å roe hodet og kroppen. Jeg vil bare slappe av med det sanselige ved garnet, det meditative med å strikke en og en maske og slippe den av pinnen. Jeg vil være her og nå, og slippe det blå lyset fra telefonen og alle varsler og distraksjoner som popper opp der. Derfor skriver og illustrerer jeg oppskriftene for hånd. 

Håper du trives med oppskriftene❤️ -Siri

For kontakt trykk her.

For juridiske retningslinjer trykk her